ARBOS Jazz Estek

Program / Fellépők

Belépőjegyek és további információ »

Nov 7 Sze, 18:00
Zeneiskola
Dresch Mihály Quartet
Nov 15 Cs, 19:00
Szimplavé
Budapest + Vác Konzis Jazz
Nov 16 P, 19:00
Szimplavé
Karosi Júlia Quartet
Karosi Júlia

2012. november 16., péntek, 20:00
Vác, Szimplavé (Görgey utca 25. [Posta Park])

  • Karosi Júlia — ének
  • Tálas Áron — zongora
  • Bögöthy Ádám — nagybőgő
  • Varga Bendegúz — dob

Az énekesnő dalai egy különleges, misztikus világba hívják az arra érzékeny hallgatót. A dalok a kószálás, vándorlás élményéről vallanak, belső útkeresésről és a megérkezés, otthonra lelés öröméről. A formáció új felállásban először lép színpadra.

Karosi Júlia saját Quartet-jét 2009-ben alapította. A zenekar főként az énekesnő saját szerzeményeit játssza. Hangzásukon érződik a klasszikus zene és a modern jazz hatása, zenéjük érzékeny, finom, a letisztultságot keresi. A zenekar eddigi pályafutása során számos fellépést tudhat maga mögött. Fontosabb fesztiválok melyeken felléptek: Zsámbék Jazz Open, Pomázi Jazz Fesztivál, Vienna Jazz Floor Festival, Nyár a Lánchídnál, Cigánymeggy Fesztivál, Gödi Jazz Fesztivál, Magyar Jazz Ünnepe. Első lemezük Stroller of the City Streets címmel jelent meg 2012-ben, szerzői kiadásban, de a lemezt 2012 decemberében Japánban is kiadja és forgalomba hozza a Whereabouts Records.

Karosi Júlia zenész családból származik. Édesanyja opraénekesnő, bátyja pedig koncertező orgonista. Júlia egészen korán, még kisgyermekként kezdte meg zenetanulmányait. Hat évesen zongorázni, majd hegedülni kezdett, kiskorától kórusban énekelt. A művészet számos területe érdekelte már gyermekként is, verseket írt, komponált, színjátszó szakkörbe járt. 2001-ben az OKTV-n filozófia tárgyból nyolcadik helyezést ért el, így egyenes útja vezetett az ELTE Bölcsészettudományi Karára, ahol filozófia és esztétika szakon 2006-ban diplomázott. Az egyetem alatt a jazz egyre nagyobb teret hódított az életében, így végzősként megkezdte jazz-ének tanulmányait Winand Gábornál. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszékén 2011-ben végzett Lakatos Ágnes és Berki Tamás növendékeként. Saját zenekarát, a Karosi Júlia Quartet-et 2009-ben alapította. Júlia 2009-ben elnyerte a zsűri különdíját a Zory-ban, Lengyelországban megrendezett Voicingers Nemzetközi Énekversenyen. A díj címe: „Különdíj Karosi Júliának, a jazz-énekléshez való frissitő jellegű megközelítéséért, melyben eredeti motívumokat használ.” 2010-ben a Zeneakadémia által indított tehetséggondozó pályázat öt kiemelt hallgatója közé választották. 2011-ben a Magyar Jazz Szövetség által rendezett Jazz Combo versenyen Sketches című művével második helyezést ért el zenekara. 2012-ben a Franciaországban rendezett Crest Jazz Vocal Nemzetközi Énekverseny döntőse. 2010-től a pomázi Teleki-Wattay Zeneiskola jazz-ének és jazz-szolfézs tanára.

Honlap: www.karosijulia.hu

A koncert után az előadók CD lemezei megvásárolhatók.

Nov 23 P, 20:00
Szimplavé
Jónás Vera Experiment
Nov 24 Szo, 20:00
Szimplavé
Trio Afium