Magyar English

Az alapítványról

A váci székhelyű Consort Zenei Alapítvány 2003-ban jött létre elsősorban azzal a céllal, hogy kiemelkedő magyar zenei együttesek, művészek működését támogassa, hangversenyeket szervezzen, és hanglemezeket adjon ki. Az alapítvány tevékenységének fő profilját az ún. régizene területe (elsősorban a reneszánsz és barokk kor zenéje) alkotja. Az alapítvány elnöke Lachegyi Imre furulyaművész, a hazai régizenei élet jeles képviselője. Az alapítvány eddigi működése során mintegy 100 koncertet szervezett, valamint évről évre megrendezi a hazai kulturális élet egyik jelentős eseményének számító Börzsöny Barokk Napok régizenei fesztivált, amelynek jeles magyar művészek mellett olyan világhírű együttes is közreműködője volt, mint az angol Hilliard Ensemble és a London Baroque.

A Consort Zenei Alapítvány Vác és környékének, a Dunakanyar és a Börzsöny térségének kulturális életében különösen aktív szerepet vállal, ebben a régióban szinte kizárólagosan képviseli a régizenét.

Az alapítvány a modern zene területén is szerepet vállal: ezt bizonyítja a szintén évente megrendezésre kerülő ARBOS Jazz Estek sorozat, amely a kortárs improvizatív jazz legkiválóbb hazai és nemzetközi előadóit vonultatja fel.

A Consort Zenei Alapítvány non-profit szervezet, működését kizárólag támogatásokból tudja biztosítani. Azért dolgozunk, hogy a valódi, magas művészi értékek újra a számukra méltó helyet foglalhassák el a kulturális életben.

Az alapítvány bemutatása és eddigi rendezvényei PDF formátumban »

© MMXXIV Consort Zenei Alapítvány | Impresszum